Grote Activiteiten

Brancardrace

Manoeuvreer uw ‘gewonde’ en blinde teamgenoot over het lastige parcours maar wees voorzichtig; haastige spoed is zelden goed! Onderweg dienen een aantal opdrachten te worden uitgevoerd.

Brug bouwen

Samen een brug bouwen met slechts een aantal palen en touwen lijkt makkelijker dan het is! Wie bedenkt de beste constructie zodat iedereen veilig de overkant bereikt?

Darklife

Bij deze opdracht volgen de geblinddoekte deelnemers de aanwijzingen van hun teamleider op die hen door een parcours vol obstakels probeert te loodsen. De deelnemers moeten zich niet in de war laten brengen door de stemmen van de andere teamleiders.

Gat in de lucht

De deelnemers moeten elkaar door een cirkel helpen naar de andere zijde. Echter de cirkel hangt op ca. 2 meter hoogte en er zijn geen hulpmiddelen.

Katapult bouwen en schieten

Een stevige constructie van palen en touw is noodzakelijk want er moet ook echt mee geschoten kunnen worden.

Ladder opdracht

De ladder wordt door alle teamleden in verticale stand vastgehouden, terwijl de andere teamleden één voor één over de top van de ladder heen moeten stappen. Vertrouw op uw teamleden en verleg uw grenzen.

Lopende A bouwen

Met het team bouwt u van houten palen en touwen een constructie in de vorm van een A. De stevigheid wordt meteen getest, wanneer u de A aan het lopen brengt, met een teamgenoot op de horizontale balk. Zijn alle acties op elkaar afgestemd en trekt iedereen aan de touwen op het juiste moment in de juiste richting? (op de foto gewone lopende A)

Meiboom

Een paal (een denkbeeldige meiboom), moet staand verplaatst worden door een uitgezet parcours. Er zijn vier touwen aan de bovenkant en vier touwen aan de onderkant van de paal bevestigd. Ieder teamlid neemt één touw in de hand en heeft zijn eigen taak. Een goede communicatie is erg belangrijk bij deze opdracht.

Perfect square

Alle deelnemers worden geblinddoekt en pakken het touw vast. Het is bedoeling door middel van een goede onderlinge afstemming, binnen de gestelde tijd een perfect vierkant te maken van het touw. Men mag het touw niet loslaten en uiteraard blijven de blinddoeken voor!

Rivier opdracht

De deelnemers moeten een vlak in het veld (rivier) oversteken. Met behulp van slechts twee palen maken ze gebruik van twee aanlegpunten in de rivier. Al gauw komt men erachter dat een derde paal nodig is om aan de overkant te komen. Hoe wordt dit probleem opgelost binnen een bepaald tijdsbestek?

Spinnenweb

Het aantal gegooide ogen van de dobbelsteen bepaalt door welk vak van het spinnenweb men zich moet begeven. De deelnemers dienen elkaar door de gaten te dragen en zonder het web te raken aan de andere kant te komen.

Toren bouwen

Houten palen en touw vormen de basis voor de meest spectaculaire torens. Welk team bouwt de hoogste toren binnen de gestelde tijd?

Vlotbouwen

Een samenwerkingsopdracht voor het gehele team. Met palen, tonnen en touwen bouwt u een stevig vlot. Op het vlot moeten al varend teamopdrachten worden uitgevoerd. Deze activiteit is uiteraard alleen mogelijk bij locaties die aan het water liggen.